Jeg kan varmt anbefale at blive læsehest

Børn og børns udvikling har altid haft min store interesse, så da jeg så, at man søgte læseheste til at læse højt for børn i daginstitutionerne i Lejre, tænkte jeg: det er lige mig! Og jeg er ikke blevet skuffet – tværtimod. Med min oplæsning og snak om billederne i bøgerne, giver jeg børnene en oplevelse, og jeg får lige så meget igen.

Første gang læste jeg for tre børn, næste gang jeg kom i institutionen fortalte jeg børnene på en levende måde med forskellig stemme om handlingen i den bog, jeg havde med, og inden længe fulgte seks søde børn med mig hen i læsekrogen, hvor vi sad og hyggede os og morede os sammen.

Det er en stor glæde for mig at bidrage til børnenes sproglige udvikling og gennem læsning og fortælling at lære børnene, at en bog ikke er en død ting, men fyldt med levende og spændende fortællinger.

En sidegevinst på længere sigt er at lære børnene at sidde stille og være opmærksomme. En stor fordel for både børn og voksne, hvis dette kan leges ind i en tidlig alder på en naturlig måde.

Samarbejdet med bibliotekarerne og lederne fra daginstitutionerne er også meget inspirerende. Dejligt at være en del af et fællesskab, når man er gået på pension.

Læs mere om Læsehestene her >

I dette interview fortæller Bente om det givende i at være læsehest. Hvordan det har givet både hende og børnene et fællesskab, de har brug for.

2018-12-06T12:19:41+00:00